Jeffrey Lubin Psychotherapeut
Creatieve Oplossingsgerichte Korte Therapie en Somatische Therapie

Mijn Roeping

Ik ben een grondig getrainde psychotherapeut en ben gedreven door het verlangen mensen te helpen die steeds naast de toekomst of transformatie grijpen waar ze al zo lang naar zoeken. Mijn opleiding is nog niet afgerond en dat zal ze wel nooit zijn: er valt zo veel over psychotherapie te leren. Ik ben gespecialiseerd in twee psychotherapeutische methoden: Oplossingsgerichte Korte Therapie en Somatische Therapie. De eerste gebruikt hoop als kernkracht en is nadrukkelijk optimistisch. Ze houdt de focus op het resultaat dat u zoekt en richt de aandacht op het heden en de toekomst. Het verleden kan interessant zijn maar enkel als die hints bevat voor de toekomst die u zoekt. Somatische Therapie richt de aandacht op het lichaam om zo de verborgen wijsheid en creativiteit die zich in u verbergen naar de oppervlakte te helpen. Of u zich van hen bewust bent of niet, deze innerlijke krachten wachten op u en willen door u in gebruik worden genomen (zie hieronder).

jeffrey lubin wearing a hat

Ik geloof dat mijn multiculturele achtergrond (ik heb in zes steden gewoond die zich op drie continenten bevinden (Noord-Amerika - ik groeide op in Canada -, Europa en het Midden-Oosten)) me veel hebben geleerd. Mensen van allerlei pluimage en komaf die van elkaar verschillen op materieel, affectief, spiritueel en sociaal vlak hebben me empathie en begrip geleerd. Om resultaten te boeken moet een therapeut zich op uw cultuur en overtuigingen kunnen afstemmen. Anders zal de communicatie op cognitief en emotioneel vlak worden verstoord.

De principes en overtuigingen die het fundament van mijn praktijk vormen

a highjumper in the air
Ik wist niet dat het onmogelijk was, dus heb ik het maar gedaan.

De kracht van creativiteit

Mijn fascinatie voor creativiteit is misschien de belangrijkste hoeksteen van mijn psychotherapeutische praktijk. Die creativiteit ben ik nu aan het onderzoeken als onderdeel van mijn doctoraat. Deze universele menselijke eigenschap kan een transformerend effect op het therapeutische proces hebben, ongeacht de methode die wordt gebruikt. In het bijzonder kan het situaties die vastzitten en waar u op geen enkele manier mee verder raakt, loswrikken en doordrenken met levenskracht. Het kan uw probleemoplossend vermogen versterken als u zich oefent in het activeren van uw eigen verbeeldingskracht.

Er is niets mis met u dat niet kan worden hersteld door wat goed is in u.

Het is gewoon een kwestie van focus, in het bijzonder optimistische focus.

Een probleem is een oplossing waaraan wordt gewerkt.

De oplossing bevindt zich in u en kan naar buiten worden gelokt door uw eigen aangeboren creativiteit, zelfs als u zich niet bewust bent van het feit dat ook u die creativiteit kan aanspreken. Het is mijn taak u bij te staan bij het baren van uw eigen creativiteit en probleemoplossend vermogen, net zoals een vroedvrouw dat doet.

Het zit onder uw vel.

De somatische therapie benadrukt een naar binnen gerichte focus op het lichaam. Deze kan verborgen energie bevrijden. Die energie bestaat in de vorm van lichamelijke sensaties, beelden, emoties en bewegingen die op hun beurt het pad vrijmaken voor de gedachten en ideeën die opborrelen via de de oplossingsgerichte methode. Deze twee methoden (top down en bottom up) vullen elkaar aan en versterken elkaars werkzaamheid, soms met dramatische gevolgen.

Ik ben er niet om uw tijd en geld te verspillen.

In feite probeer ik mezelf overbodig te maken. De therapie is "kort" in die zin dat er niet één sessie meer wordt gehouden dan nodig is en u bepaalt wat die nood is.

Academische Kwalificaties

  1. Batchelor in de Wetenschap (wiskunde en psychologie), McGill University, Montreal
  2. Master in de klinische psychologie, Université de Liège, België
  3. Doctoraal kandidaat (psychotherapeutische creativiteit), Université de Mons, België
  4. Certificaat behaald voor Oplossingsgerichte Korte Therapie, Korzybski Instituut, Brugge, België
  5. Certificaat behaald voor in Hypnotische Therapie, Institut de Nouvelle Hypnose, Brussel, België
  6. Certificaat behaald voor Somatische Therapie, International Trauma-Healing Institute, Los Angeles en Jerusalem
  7. Meerdere vervolmakingsopleidingen

Prijs en Practische Zaken

Afsprakenkunnen via zoom of in mijn praktijk doorgaan: Van Eycklei 39, 2018 Antwerpen, België

Talen: Engels (mijn moedertaal), Frans en Nederlands in dalende orde van beheersing

Prijs: 65 euro per sessie (gemiddelde duur is 1uur en 15min). Ik werk met u aan het vervullen van een opdracht en ik kijk niet voortdurend naar de klok. Als u financiële moeilijkheden hebt, zal ik de prijs aanpassen met behulp van een glijdende schaal die ik op uw inkomen baseer.

Hoe neemt u contact met me op?

Afspraken kunnen bij mij in de praktijk plaatsvinden of via zoom.
+32-476 439 322
jefnetan@gmail.com
Van Eycklei 39,
2018 Antwerpen.
Mijn praktijk bevindt zich op het gelijkvloers tegenover het Stadspark.